Feirer du Halloween?

Feirer du Halloween? Det gjør vi!

Snart braker det løs med artikler om denne omdiskuterte feiringen. Hvor fælt det er at nordmenn ikke holder seg til norske tradisjoner og sløsing med penger. Hvor irriterende det er at utkledde barn er så frekke og ringer på dørene for å tigge etter godteri. Og ikke minst hvor grusomt det er at de ikke er julebukker som synger istedenfor. Setningen: Vi vil heller ha julebukker på døren, ikke frekke barn som spør etter godter uten å synge for det. Hvorfor skal vi velge? Er det ikke koselig å ta i mot en ny tradisjon og samtidig bevare den gamle? Halloween er en feiring for barn! En dag i året der barn får lov å kle seg ut, spise godteri og «leke» med foreldre, søsken og venner. En dag i året som er spennende, mystisk og morsom. Hvorfor er vi vaksne så i mot dette? Er det så mye bryderi med en ekstra dag i året, der barna er i fokus? Det forstår ikke jeg! La oss heller hylle og ta i mot denne tradisjonen med åpne armer, det er en fest dag for våre barn. Så lenge vi har regler som at utelyset skal være avslått hos de som ikke ønsker besøk, så ser jeg ærlig talt ikke problemet.

Vi har feira Halloween i noen år, og for barna er dette en dag som nesten kan likestilles med jul. Det er nedtelling et halvt år før og det er stor planlegging av hva de vil kle seg ut som. Dette er en veldig spennende dag. Jeg som mor har fokus på at det ikke skal koste så mye og at familiekos hjemme er viktigere enn å gå rundt i nabolaget. Vi har laget en tradisjon der vi spiser Halloween pannekaker (rød konditor farge) pynter huset med edderkopper og har levende lys. Vi lager også gresskar og hele familien har skikkelig kvalitetstid. Når det nærmer seg kveld kler barna seg ut og vi reiser rundt til familie, venner og slår oss sammen med andre familier for å gå rundt i nabolaget. DET aller mest spennende og artige er å besøke Heksa. Det er en gammel dame ifra USA som pynter hele huset sitt og er utkledd som heks. Dette er en dame som bruker noen timer av livet sitt hvert år for å glede barn som ringer på. Det hun gjør betyr så mye og er utrolig spennende. Jeg håper flere vaksne tar seg tid til å spre glede og spenning,istedenfor å slukke lyset eller smelle døren igjen når et håpefullt barneansikt står utkledd utenfor i et kostyme de er svært stolte av!! La oss hylle og oppmuntre mennesker som legger vekk irritasjonen og heller går inn for å gjøre dette til en gledens dag for våre barn. Våre barn som ikke forstår hvorfor voksne blir sinte når det er Halloween og glade når de er julebukker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s